tafeltennis kopen

Tafeltennis kopen

Het gebeurt nogal eens dat mensen tijdens hun vakantie kennismaken met de tafeltennissport. Op heel wat campings, vakantieparken of in speeltuintjes is een tafeltennistafel aanwezig. Misschien zijn jullie zo enthousiast geworden over het spel, dat jullie zelf graag een tafel willen aanschaffen. Het kan dan best heel lastig zijn waar je op moet letten. Er is een enorm groot aanbod en welke tafel is nu het meest geschikt. Uiteraard is dit afhankelijk van verschillende factoren, maar hieronder lees je een top 5 met tips waar je op kunt letten bij het kopen van een tafeltennistafel.

1.Tafeltennis binnen of buiten

Zijn jullie van plan om binnen of buiten te gaan tafeltennissen? Er is namelijk een groot verschil tussen indoor tafeltennistafels en outdoor tafeltennistafels. De tafels voor buiten zijn vaak een stuk duurder, maar zijn dan ook duurzaam en bestand tegen alle weersomstandigheden. Zeker wanneer je op zoek bent naar een tafel die intensief gebruikt gaat worden op bijvoorbeeld een school, een camping of bij een bedrijf, kies dan voor een stevig exemplaar. Vaak zijn deze gemaakt van beton en gaan echt enorm lang mee. Kies je voor een outdoor tafeltennistafel, dan kun je vaak nog kiezen tussen een blauw of groen blad op de tafel. Op deze manier zorg je ervoor dat de tafel een mooi element is in de tuin.

2.Recreatie of wedstrijd

Er is verschil tussen tafels die puur voor ontspanning worden gebruikt en echte wedstrijdtafels. Als jullie van plan zijn om competities te gaan spelen of wanneer iemand van het gezin echt op tafeltennis wil, dan verdient het de voorkeur om een wedstrijdtafel te nemen. Deze tafels zijn vaak wel een stukje duurder, maar gaan,ook bij veelvuldig gebruik, lang mee. De afmetingen van een wedstrijdtafel moeten voldoen aan heel precieze afmetingen die door Europese veiligheidsnormen zijn vastgelegd. De lengte is 274,3 cm. De breedte 152,5 cm en de hoogte is 76 cm vanaf de grond. Daarnaast moet de rand van de tafel door een witte lijn van 2 cm breed zijn afgebakend. Het net heeft een lengte van 182,9 cm en moet aan elke kant 15,25 cm over de tafel uitsteken. De hoogte van het net behoort tenslotte precies 15,25 cm te zijn. Willen jullie echter af en toe als vrienden of familie een potje tafeltennis spelen, dan komen deze afmetingen uiteraard een stukje minder precies. Er zijn ook kleinere tafels te koop. 

3.Inklapbare tafeltennis tafel

Heel wat tafels zijn eenvoudig in te klappen. Kiezen jullie voor een echt stevig exemplaar voor buiten, dan kan deze vaak niet worden ingeklapt. Als er genoeg ruimte voor is in de tuin of eventueel in een garage is dat natuuurlijk geen probleem. De meeste mensen kiezen bij een indoor tafeltennistafel voor een tafel die ingeklapt kan worden. Op die manier neemt de tafel alleen ruimte in beslag wanneer er gespeeld wordt en daarna kan deze eenvoudig opgeruimd worden. Het is ook een prima optie om een goede tafel voor buiten te kopen en deze na het spel in te klappen en naar binnen te rijden. Meestal zijn deze tafels voorzien van wieltjes. 

4.Afmetingen van de tafeltennis

Je zult de eerste niet zijn die een tennistafel aanschaft en er later achterkomt dat deze zeer lastig op te bergen is. Bedenk van te voren goed waar je de tafel neer gaat zetten en ook waar je hem eventueel wilt opruimen. Meet deze ruimte goed op en bekijk dan welk model tafeltennistafel het beste past. Houd hierbij ook rekening met de benodigde speelruimte. Er is niets vervelender dan te moeten spelen op een tafel die bijna tegen de muur aan staat. Een speler heeft echt voldoende bewegingsruimte nodig achter de tafel. Ook naast de tafel moet loopruimte overblijven. Bekijk daarnaast ook de afmetingen van de tafel in inklapbare stand. Misschien moet hij via de trap naar zolder worden gebracht en vaak is een trap redelijk smal. 

5.Batjes

Als laatste nog de batjes, want wat is een tafeltennistafel zonder pingpongbal en tafeltennisbatjes. Bezuinig hier absoluut niet op, want goede batjes verhogen het spelplezier aanzienlijk.