Het is niet altijd even makkelijk als u een tafeltennistafel voor het eerst gaat kopen. Waar moet u nu precies op letten ? Zoveel tafels maar wat maakt het verschil ? Intensieve of recreatieve tafel? Binnen of buiten tafel? Dit zijn wellicht vragen die door uw hoofd dwalen bij het aanschaffen van een tafeltennistafel. Wij bij Tafeltenniscenter.nl weten maar al te goed dat lastig voor u kunt zijn. Uit ervaring van klanten die bellen met vragen, geven wij onderstaand een korte toelichting en wat tips. Heeft u behoefte om persoonlijk geholpen te worden ? Wij helpen u graag, bel dan naar ons telefoonnummer: 020 820 3709.


Indoor tafeltennistafel of Outdoor tafeltennistafel:

Het grote verschil tussen een indoor ( binnengebruik )  en een outdoor ( buitengebruik ) tafeltennistafel is dat een outdoor tafeltennistafel een bovenblad heeft die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Outdoor tafels zijn dan ook duurder in prijs omdat het van een duurder en weerbestendig materiaal moet zijn. U kunt er ook voor kiezen om een indoor tafel buiten te plaatsen maar u zult deze dan tijdig naar binnen moeten halen als het bijvoorbeeld gaat regenen. De meeste tafeltennistafels zijn inklapbaar dus dat scheelt veel in ruimte voor het opbergen.


Thuis/ zwaar of wedstrijd tafels:

Het is maar de vraag met wat u van plan bent met een tafeltennistafel. Wilt u een tafel hebben om gezellig met familie en vrienden te kunnen spelen dan kunt u kiezen voor een thuis of zwaar gebruik tafeltennistafel. Thuis tafels zijn licht en makkelijk te verplaatsen. Voor de momenten wanneer u even lekker tegen een balletje wilt aan slaan. Zwaar gebruik tafels hebben vaak een dikker blad en de poten zijn groter of zwaarder. Zo is de tafel niet gemakkelijk om te stoten, geschikt voor op kantoren,scholen en instellingen. Bent u nu echt een fanatieke tafeltennisser of bent u van plan er één te worden? Dan kunt u ook kiezen voor een wedstrijdtafel.  Deze ziet u terug bij competities en officiele wedstrijden. Een wedstrijdtafel heeft een lengte van 274 centimeter, een breedte van 152,5 centimeter en het tafelblad zit 76 centimeter hoog. Een net van 15,25 centimeter hoog verdeeld het tafelblad in  twee gelijke vlakken.  Dit zijn tafels van een uitmuntende kwaliteit waar je makkelijk tien jaar op speelt zonder iets stuk gaat.


Afmetingen van een tafel:

Het is van zeer belang om te weten of u wel genoeg ruimte heeft om de tafeltennistafel te plaatsen. Wij raden u aan om eerst de ruimte die u in gedachten heeft op te meten en daarbij de speelruimte om de tafel heen. U wilt natuurlijk het ultieme speelplezier beleven. Heeft u een tafel gezien. Bekijk dan de afmetingen van deze tafel en meet het na. Ook van belang is om de afmetingen te weten van de tafel in inklapbare stand of in onderdelen. Een tafeltennis op zolder moet natuurlijk via trappen naar boven gebracht worden. Dit zijn meestal smallere paden. Zoals eerder genoemd heeft een wedstrijdtafel de afmetingen 274 cm x 152,5 cm x 76 cm.


Prijs van de tafeltennistafel:

De prijs van de tafel is natuurlijk afhankelijk van de type tafel u wilt hebben. Zo is de outdoor tafel duurder dan binnen omdat het materiaal van een outdoor tafel bestendig moet zijn  tegen de weersomstandigheden. Zwaar gebruik tafels zijn duurder dan thuis/licht gebruik tafels omdat deze een dikker blad en poten zwaarder zijn en bestendig moeten zijn voor veelvuldig gebruik. Wedstrijdtafels zijn duurder dan voorgaande benoemde tafels omdat deze bestendig moeten zijn voor veelvuldig gebruik en ander materiaal. Zo heeft de tafel ook de juiste afmetingen voor een wedstrijd en gaan deze tafels over het algemeen heel lang mee.


Wanneer u op de hoogte bent van bovenstaande punten dan vindt u zeker de geschikte tafeltennistafel voor u. Zit uw vraag er niet tussen of bent u nog niet zeker van uw aankoop ? Neem dan gerust contact op met ons Tafeltenniscenter team.